THERMO FYSISCHE METHODE (TFM)

De TFM-methode is zo’n 40 jaar geleden in Zwitserland ontwikkeld en bestaat uit 4 onderdelen die met elkaar, doelgericht en medisch verantwoord, zorgen voor een gezond lichaam en een goed figuur.

Figuuranalyse : kennismaking en uitleg van onze methode 

Tijdens deze figuuranalyse wordt je gewogen en gemeten waarna je samen met je coach gaat bepalen wat de te behalen resultaten zullen zijn. Naar aanleiding van je wensen, gezondheid, lichaamsbouw en conditie wordt een persoonlijke kuur opgesteld. Je krijgt van ons altijd een schriftelijke centimetergarantie.

Bewegingstherapie : 2x per week 30 minuten liggend oefeningen doen onder professionele begeleiding van je coach in een speciaal verwarmde cabine  

Je doorloopt een voor jou persoonlijk opgesteld oefenprogramma. Door de oefeningen liggend uit te voeren worden rug en gewrichten ontzien, wat betekent dat deze manier van bewegen ook voor mensen met reuma,fibromialgie, artrose of artritis heel goed te doen is. Doordat je spieren direct worden verwarmd is warming-up vooraf niet noodzakelijk en kun je soepeler bewegen. De doorbloeding van spierweefsel wordt bevorderd, zodoende wordt spierpijn voorkomen. Bij het opstellen van je oefenprogramma wordt rekening gehouden met je mogelijkheden.

Ozontherapie : 1 of 2x per week 15 minuten liggend relaxen in een Ozonzuurstofbad    

De Ozon wordt via de huid opgenomen en zorgt voor een betere conditie van de huid. Ook zorgt een regelmatig Ozonbad voor een betere doorbloeding, een actievere stofwisseling, een verhoogde weerstand en meer energie.

Voedingsadvies : regelmatig coaching gesprek over voeding  

Je wordt intensief begeleid naar een gezond eetpatroon, waarbij we rekening houden met je persoonlijke voorkeur en je werk (bijvoorbeeld nachtdiensten). Als je sneller maar toch verantwoord wilt afvallen, kun je gebruik maken van ons D-line voedingsprogramma waarbij je kunt kiezen uit diverse proteïne producten gecombineerd met supplementen (zie onder D-line).

Voordelen

  • kost weinig tijd

  • duurzaam gewichtsverlies

  • centimeterverlies op de gewenste plaatsen

  • soepelere gewrichten en sterkere spieren

  • betere conditie en hogere weerstand

  • meer energie en vitaliteit

Wetenschappelijk onderzoek op verschillende Universiteiten heeft uitgewezen dat de TFM-methode verantwoord en duurzaam gewichtsverlies en plaatselijk centimeterverlies als resultaat geeft.

In plaats van Ozonbehandelingen is het ook mogelijk om Melting Dome behandelingen te combineren met TFM.